Skip links

Ny vækst med thought leadership og content marketing excellence

Flere danske virksomhedsledere har taget Content Marketing til sig. Ambitionen er ny vækst og de første erfaringer er begyndt at rulle ud ad direktionsgangen.

Tålmodighed og realistisk indholdsplanlægning er de to vigtigste erfaringer at give videre. Det vurderer direktør i dansk softwarevirksomhed, der er markedsledende i norden.

I begyndelsen af 2014 træf ledelsen hos Mark Information en vigtig beslutning. Ledelsen besluttede sig for, at søsætte et internationalt Content Marketing program for at støtte vækststrategien.

Et år senere har vi lært en masse og er blevet meget klogere på udfordringerne og gevinsterne ved produktion og distribution af kvalitetsindhold.

I dette lille interview fortæller CEO, Torkel Olrik, om de første erfaringer med Content Marketing.

I første omgang argumenterer Torkel Olrik for at gå i gang med Content Marketing: ”Vi traf en bevidst beslutning om at forny vores markedsføring. Vi sælger komplekse løsninger med stor betydning for mange ledere og medarbejderes arbejdsdag helt ud i en virksomheds yderste led. Derfor ser vi det også som vores opgave, at udgive faglig information og relevante historier, der hjælper kunderne med at forbedre deres beslutningsgrundlag”.

Indholdsstrategien blev hurtigt fastlagt. Som markedsleder er ambitionen at udvikle den digitale position som Thought Leader inden for Workforce Management.

Og efter nogle afklarende møder fremstod virksomhedens ”Why” også krystalklart: ”I 30 år har vi hjulpet større virksomheder med at opnå forbedret produktivitet og effektivitet i organisationen. Det skal vi fortsætte med i de digitale kanaler”, forklarer Torkel Olrik.

Jeg har også spurgt ham om, hvad der har overrasket mest i forhold til Content Marketing?

”Det har overrasket mig, hvor meget tid det kræver at koordinere og producere indhold i den faglige kvalitet, som vi kan stå inde for”, svarer han hurtigt og uforbeholdent.

I den forbindelse er det vigtigt at bemærke, at Mark Information servicerer fire geografiske markeder og, at der oftest medvirker eksterne relationer, som eksempelvis kunder og brancheeksperter i virksomhedens indholdsudgivelser.

Den grad af kompleksitet stiller naturligvis større krav til planlægnings- og udgivelsesprocessen, men resultatet bliver også mere gennemarbejdet og berigende for virksomhedens publikum.

To erfaringer gives videre

Det overrasker næppe nogen, at det kræver en langsigtet horisont, når ambitionen er, at udvikle en dominant position som Thought Leader i en branche. Modsat en afgrænset salgskampagne, så er resultaterne svære at konkretisere på kort sigt.

 

At væbne sig med tålmodighed er da også en af de vigtigste erfaringer, som Torkel Olrik giver videre til andre ledere i interviewet: ”Effekten af vores indsats er lidt ”blurry” på nuværende tidspunkt, men jeg vil gerne give videre, at vi har truffet en beslutning på den lange bane, hvor vi gerne venter tålmodigt på resultaterne. Det kommer til at tage både tid og kræfter, at begive sig ud på rejsen, hvor vi hele tiden skal blive bedre til at vælge vores kampe og prioritere dem vi kan vinde. Det tror jeg også andre virksomheder skal forberede sig på, ” forklarer han.

”Når den erfaring er givet videre, så vil jeg også gerne adressere et godt råd på selve indholdssiden: Vær realistisk i indholdsplanlægningen. Sørg for at ”indholdspipelinen” er godt fyldt op, så man undgår ventetid på udgivelser,” supplerer Torkel Olrik.

Afslutningsvis har jeg spurgt Torkel Olrik om, hvordan arbejdet med Content Marketing har forandret hans ledelsesrolle? Lidt overraskende vurderer han, at den ikke har forandret sig betragteligt på nuværende tidspunkt. Han forklarer den overraskende udmelding ved: ”Hos os er vi alle med til at drive virksomheden fremad, så arbejdet med Content Marketing er blot en fortsættelse af ”ledelse-in-action” med en lidt anden dagsorden”, afslutter han.

Har du erfaringer med Content Marketing og Thought Leadership inden for B2B, så er du velkommen til at kommentere og dele din viden neden for.

Måske har disse artikler også din interesse:

Første Content Marketing skridt sætter fart på kundeorientering og digital transformation i B2B virksomheder

Hvorfor marketing- og salgsdirektører i B2B virksomheder bør interessere sig for personas