Employed Media på dagsordenen

Jens Adamsen

Dine kollegaer har ofte en tættere relation til jeres publikum og vinder mere personlig gennemslagskraft med jeres historier.

Når snakken falder på Content Marketing og distribution af indhold, så falder snakken typisk også på "earned media" og "owned media".  

Knap så ofte nævnes "employed media" om end det er en ret så oplagt kanal at sætte på dagsordenen. Lad mig kort introducere dig til kanalen og hvorfor den er vigtig at drøfte på jeres næste strategimøde.

Employed media er kort og godt en måde at kapitalisere på de ansattes engagement i personlige netværk på sociale medier. Netværk der højst sandsynligt omfatter influenter, beslutningstagere og opinionsdannere hos virksomhedens kunder og andre interessenter. 

Med andre ord bør du overveje, hvordan du bedst muligt motiverer alle organisationens ansatte til at være behjælpelige med at fortælle jeres spændende historier til personerne i deres netværk. 

5 TIPS TIL NÆSTE STRATEGIMØDE

Men hvorfor er det vigtigt at komme rundt om employed media på jeres næste strategimøde? Umiddelbart virker det jo ligetil.

Det er imidlertid min erfaring, at det langt fra er ligetil. Erfaringen har jeg fra arbejdet med et Content Marketing program hos en dygtig softwarevirksomhed med nordeuropæisk rækkevidde.

LinkedIn indgår naturligvis i programmet, så vi besluttede employed media som et vigtigt element. Her er nogle tips til jeres drøftelser på næste strategimøde:

  1. Hold løbende informationsmøder og fortæl om programmets mål og status. Det kræver planlægning.
  2. Forvent ikke, at alle medarbejdere er ligeså engagerede og fortrolig med sociale medier som du selv og de andre deltagere i programudviklingen. Det kræver instruktion og uddannelse.
  3. Gå selv forrest og kom med forslag til typer af statusopdateringer og kommentering. Eksempler virker.
  4. Glem ikke organisationen med kontakt til andre markeder end jeres hjemmemarked. Overvej en særlig indsats for organisationen i markeder med højt vækstpotentiale.
  5. Undgå at være perfekt fra starten. Det vigtige er at komme i gang i stedet for at tale om det. Giv plads til at fejle.

Selvom det ikke er så nemt, som det umiddelbart virker, så bør du alligevel overveje, hvordan I bedst inddrager medarbejderne i distributionen af jeres indhold i jeres markeder. Det er gratis og får jeres historier til at vinde personlig bundklang hos et relevant publikum.

Måske disse artikler har din interesse:

Hvorfor marketing- og salgsdirektører i B2B virksomheder bør interessere sig for personas.

Første Content Marketing skridt sætter fart på kundeorientering og digital transformation i B2B virksomheder