Bag om C-suitens forhold til online video

Jens Adamsen

Overvejer din virksomhed at udgive online video i Content Marketing strategien? Her tager vi dig med bag om C-suitens forhold til online video og giver dig fornyet indsigt i hvilke krav og forventninger, som online video bør opfylde for, at nå ud til beslutningstagerne i små og mellemstore B2B-virksomheder.

Brug af online video i B2B-markedsføring er i vækst. I marts 2015 udgav Google et interessant studie. Af studiet fremgår det, at 70 % af amerikanske B2B-virksomheder ser online video, når de anskaffer nye produkter eller vælger leverandører. Det fremgår samtidig, at det er en vækst på 52 % på blot 2 år.

Mikro-studie i C-suitens krav og forventninger til online video

I den forbindelse har Victornizer iværksat et supplerende mikro-studie. Sammen med TakeawayTV har vi besøgt tre beslutningstagere i små og mellemstore B2B-virksomheder for at blive lidt klogere på, hvilke krav og forventninger C-suiten har til online video.

Uden forudgående forberedelse har vi stillet de tre modige beslutningstagere en række spørgsmål om, hvilke typer videoer der gør indtryk, hvad de forventer af videoer og hvordan de forbruger video.

Noget overraskende er det, at trods deres forskelligheder, så har de alle en klarere holdning og meget mere erfaring med video end forventet. Forud for optagelserne gav alle tre eksempelvis udtryk for, at de gerne ville medvirke i mikro-studiet, men nok ikke havde så meget at byde ind med.

Processen har imidlertid resulteret i tre små videoer, der giver et værdifuldt indblik i C-suitens forhold til online video.

Video, der gør indtryk på C-suiten

De nøglebegreber, der kendetegner en video, der gør indtryk på de tre medvirkende beslutningstagere er:

  • Følelser og passion
  • God historie
  • Underbygget af data
  • Nyhedsværdi

Se med her og få indblik i, hvordan de tre beslutningstagere fremhæver videoer med Tesla og flygtningestrøm, som nogle der gør indtryk.

C-suitens holdning til video

Den generelle holdning er, at videoen skal give værdi og at produktionskvaliteten skal være god.

En af de medvirkende fremhæver, at fordi substitutionsgraden mellem produkter og leverandører er høj, så er det vigtigt, ”at få den lille ekstra historie med”.

Mikro-studiet afslører også, at video bør medvirke til at ”personliggøre” afsenderen ligesom det er vigtigt, at videoens indledning hurtigt bør fortælle ”what’s in it for me?”

C-suitens forbrug af video

De tre medvirkende beslutningstagere ser video på både mobil og PC. De opsøger først og fremmest videoer på Youtube, hvis de allerede er afklarede med, hvad de præcist leder efter. Ellers er Google god til at hjælpe med relevant overblik, fortæller en af de medvirkende.

Tillid til både udgiveren og distributøren er afgørende for, hvorvidt målgruppen vælger at se videoer, der fremkommer i søgeresultater og nyhedsstrøm.

Hold yngre influenter for øje

Som det også fremgår af Google’s tidligere omtalte udgivelse, så er yngre generationer i stigende grad en del af indkøbs- og beslutningsprocesserne i B2B-virksomheder.

Det er særligt vigtigt at holde sig for øje, hvis deling af video er en del af distributionsstrategien. Mikro-studiet indikerer nemlig, at C-suiten sjældent deler med andre eller hinanden, men til tider modtager online videoer fra yngre mennesker.

Inspiration til udvikling af online video

Virksomhedens ledelse kan bruge de tre små videoer som inspiration til en kvalificeret ledelsesdiskussion af, hvordan udgivelse og distribution af online video bør indgå i Content Marketing strategien.

Victornizer hjælper også gerne virksomhedens ledelse med facilitering af professionel workshop, der har til formål at kortlægge mulighederne for indarbejdelse af online video i Content Marketing strategien.

I processen anvendes supplerende råmateriale fra mikro-studiet. Derudover arbejdes der i fællesskab med ”Empathy Mapping” for at tilføre højere træfsikkerhed i Content Marketing strategien med online video eller andre typer af relevant kvalitetsindhold.

Har du erfaring brug af online video til generering af leads eller til at bygge Thought Leadership i B2B-markedet, så er du velkommen til, at kommentere og dele dine erfaringer neden for.

Måske har disse artikler også din interesse:

Hvorfor marketing- og salgsdirektører i B2B-virksomheder bør interessere sig for personas

Ny vækst med Thought Leadership og Content Marketing Excellence